Haarlemse Doggy Bag bij 55 horecagelegenheden mee te krijgen

Sinds de introductie, begin juli van dit jaar, kunnen gasten bij 55 horecagelegenheden in Haarlem hun overgebleven voedsel meekrijgen in een Haarlemse Doggy Bag. “Dit betekent dat nu naar schatting meer dan 20% van de Haarlemse horeca achter dit initiatief staat,” berekent Dieuwertje Almeida, bestuurslid van Haarlem Food Future. “Daarmee durf ik het nu al een succes te noemen!”

Ook cateraars sluiten aan

Er blijkt zelfs bredere interesse in de doggy bags. Recent besloten ook cateraars Room for Food en FoodUnion gasten aan te bieden gebruik te maken van de Haarlemse Doggy Bags. “Catering is niet mijn core-business. Ik houd me vooral bezig met voedseleducatie. Vanuit die achtergrond ben ik heel alert op voedselverspilling. Dus vandaar de doggy bags.” vertelt Marjolein van Room for Food. “Ik gebruik voor mijn catering voornamelijk geredde ingrediënten. Ik vind het een compliment dat mensen mijn hapjes dan mee naar huis willen nemen. En zo wordt het voedsel dubbel gered!”

Hele horeca welkom

Alle Haarlemse horecagelegenheden zijn meer dan welkom zich aan te sluiten bij de Haarlemse Doggy Bag. Iedere locatie krijgt een gratis startpakket met 50 doggy bags, een deur/raamsticker en een handleiding voor personeel.

Kijk hier voor alle deelnemers.