Haarlemmers die uit eten gaan, kunnen bij verschillende restaurants hun overgebleven maaltijd mee naar huis nemen in een Haarlemse Doggy Bag. Ieder jaar wordt in de horeca veel voedsel weggegooid. Door de doggy bag actief aan te bieden willen restaurants deze verspilling tegengaan. Iedere horecagelegenheid in Haarlem kan meedoen. Neem contact met ons op om jouw restaurant aan te melden.

De duurzame doggy bag bestaat uit natuurlijk afbreekbaar materiaal met een herkenbaar en aantrekkelijk ontwerp. Dit zorgt voor herkenbaarheid in de binnenstad en draagt bij aan de bewustwording. Mede door een actieve houding van het bedienend personeel in de horeca-gelegenheden willen we de bekendheid van deze doggy bags vergroten en een gedragsverandering in gang zetten. Het meenemen van overgebleven voedsel in de horeca wordt zo de norm in plaats van de uitzondering.

Deze Doggy Bag is een initiatief van Haarlem Food Future, gemeente Haarlem, de Rabobank, de J.C. Ruigrok Stichting en Koninklijke Horeca Haarlem. De Haarlemse Doggy Bags worden geproduceerd door BioDisposables. De eerste 50 stuks ontvangen restaurants gratis van Haarlem Food Future. Daarna zijn ze desgewenst voordelig te bestellen via de aanbieding op de website van BioDisposables.

Ook deze Doggy Bag in jouw café of restaurant? Stuur een mailtje naar info@haarlemfoodfuture.nl.

Cateraars met de Haarlemse Doggy Bag:

Café’s en restaurants waar je nu een Haarlemse Doggy Bag mee kunt krijgen: