Wat is gezonde voeding? En hoe kunnen we de bevolking van de wereld ook in de toekomst blijven voeden? Het zijn belangrijke maatschappelijke thema’s. Het onderwijs speelt een belangrijke rol om kennis en informatie over voedsel en voeding te delen. Er is een groot aanbod aan initiatieven op het gebied van voedseleducatie (bv. bij boeren op excursie tot smaaklessen), maar voor scholen is het vaak niet duidelijk welke initiatieven er zijn, voor wie deze bestemd zijn en wie daarvoor de juiste contactpersonen zijn. 

Bewuste keuzes
Op 21 juni 2019 is daarom een nieuwe digitale menukaart voor voedseleducatie in Haarlem gelanceerd. Scholen en organisaties voor kinderopvang kunnen hier tal van Haarlemse activiteiten vinden over smaak, voedselproductie, gezonde voeding, consumentenvaardigheden en voedselbereiding. Zodat ook de jeugd echt bewust kan kiezen wat ze wil eten!

Aanbod voedseleducatie
Met deze menukaart versterkt Haarlem Food Future haar verbindende rol: Vraag en aanbod komen bij elkaar waarbij; kennisuitwisseling, het delen van “best practices”, maar vooral ook het delen van handvatten om (structureel) aan de slag te gaan. Met als doel: De jeugd (vooral kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud) in Haarlem een integraal en kwalitatief goed aanbod van voedseleducatie bieden.

Deze digitale menukaart voor voedseleducatie in Haarlem is door Haarlem Food Future in samenwerking met JOGG, JLE en NME Haarlem samengesteld.